FAQ

Hvor mye inntekter kan jeg få på boligen dersom jeg leier ut via Easylet?

De viktige faktorene her er beliggenhet, standard og hvor mange gjester boligen har plass til. Typisk vil det være enda bedre betalt enn om du skulle leid ut boligen gjennom faste kontrakter. Dersom du kontakter oss via vårt kontaktskjema så gir vi deg en gratis vurdering av inntjeningsmulighetene til din bolig.

Hva hvis det oppstår skader eller noe blir ødelagt? Hvordan er sikkerheten?

For oss i Easylet er sikkerhet ekstremt viktig. Vi gjør en vurdering av alle gjester før de bestiller hos oss, og er det noe vi er usikker på så sier vi heller nei til vedkommende.

Easylet bruker per dags dato AirBnB som sin eneste markedsplass for utleie. På global basis er det hundretusenvis av gjester i boliger formidlet av AirBnB hver eneste natt. Det har vært rapportert om veldig få problemer siden oppstarten i 2008. AirBnB har skadeforsikret alle sine verter for opptil NOK 7 millioner. Klikk her for å lese mer.

Vi anbefaler likevel alle som leier ut gjennom Easylet å tegne en egen forsikring for å forsikre seg mot tyveri i boligen. I disse dager finnes det «AirBnB-forsikringer» som formidles av de flere store aktører.

 

Hvorfor kan jeg ikke bare leie ut på AirBnB selv?

Så klart du kan det. AirBnB er en del av den nye delingsøkonomien og i Easylet tenker vi at jo flere som får øynene opp for dette, jo bedre. Ta gjerne kontakt med oss for tips dersom du lurer på noe.

Baksiden av medaljen ved å bruke AirBnB er at det tar en god del tid. Som utleier må man forberede seg på blant annet.

  • Annonsering/kommunikasjon med gjester

  • Fysisk tilstedeværelse for nøkkeloverlevering

  • Være tilgjengelig for gjest ved spørsmål / uventede hendelser

  • Utvask

  • Skifte/vaske sengetøy og håndklær..

… og mye mer. Dette er det mange som synes er vanskelig å få til dersom man er på fjellet eller på vingården i Frankrike. Eller dersom man har en vanlig jobb å skjøtte og noen leiligheter som man ønsker å maksimere inntektene fra på siden.

Ønsker du inntekter på din bolig samtidig som du ubekymret kan gjøre andre ærend, da kontakter du oss i Easylet. Vi tar oss av alt arbeidet og sørger for at du får mest mulig inntekter i perioden det måtte gjelde.

 

Koster det noe for meg å bruke Easylet?

Nei, våre tjenester er i utgangspunktet gratis! Modellen vår fungerer slik at vi påtar oss alle kostnader og alt arbeid mot en andel av inntektene fra utleievirksomheten. Vi tjener altså kun penger dersom du tjener penger!

 

Hvordan forholder jeg meg til skattereglene ved utleie via Easylet?

Med utgangspunkt i Skatteetatens retningslinjer for utleie, som sier «Hvis du leier ut hele eller en større del av boligen din, og utleieinntektene overstiger 20.000 kroner, blir alle utleieinntektene fra boligen i løpet av året skattepliktige og du må levere RF-1189 Utleie mv. av fast eiendom sammen med selvangivelsen.»

NB: Dersom nettoinntektene nærmer seg 20.000 kroner og du ikke ønsker å skatte av disse, så kan vi naturligvis sørge for at disse ikke overstiger – bare gi oss beskjed i forkant.

Her gjør vi i Easylet det enkelt for deg! Ved slutten av året sender vi deg en oversikt over dine inntekter/utgifter foregående år. Deretter fyller du dette inn i selvangivelsen.

Dersom du trenger mer informasjon foreslår vi følgende muligheter:

 

 

Jeg leier bolig – kan jeg likevel leie ut gjennom Easylet når jeg er bortreist?

Vi kan utelukkende leie ut for deg dersom du kan dokumentere at huseier godtar fremleie. Dette trenger vi skriftlig. Enten kan vi vise til leiekontrakten din der det står at fremleie er godkjent, eller vi kan besørge et skjema som huseier signerer for å akseptere dersom det ikke står i kontrakten fra før.

Hva med naboene?

Du har allerede bestemt deg for å leie ut boligen? Sett opp et enkelt nabovarsel for å informere naboene om hvorfor de vil se ukjente fjes i en tid fremover. Dette er ikke nødvendig - men til god hjelp om du vil fremstå som ekstra ryddig. 

Andre spørsmål?

Har du ytterligere spørsmål kontakt oss gjerne på info@easylet.no så svarer vi deg så fort som mulig.